Om oss

ARTBYSOHL - Jag erbjuder handmålade tavlor med levande struktur och skimrande guld.

Matilda Sohl är en konstnär som med sin egen unika teknik skapar levande strukturer med färgsprakande färger och vackra, skimrande gulddetaljer. Med konsten vill hon väcka tankar och känslor.

 I somliga tavlor kan man tyda disiga landskap och vågor som slår upp mot klipporna. Andra skapelser är mer abstrakta i färgsprakande färger och nyanser. 
  

Helst vill jag att mina tavlor ska få betraktaren att drömma sig långt bort i fjärran. Mina motiv är ofta abstrakta och upp till betraktarens öga. Men landskap, och kvinnor förekommer också.

 

Konst gör rummet

Till skillnad från förr är tavlor numera mer av en inredningsdetalj, menar Matilda. Konsten har därmed fått en ny betydelse som utsmyckning i hemmet och avslöjar också vem som bor i bostaden. Många vill skapa en personlig stil kopplad till möbler och annan inredning.

De som köper mina konstverk brukar säga att konstverken berör, och att det blir som ett helt nytt rum, ofta lite exklusivt. De pratar också om att tavlorna förändras, beroende på hur ljuset träffar och reflekterar guldet. Med guldet som blingar till dras blickarna gärna till tavlan.

.   

Teknik och material - 

Matilda Sohl arbetar med högkvalitativ akrylfärg på så kallad deep edge canvas vilket ger konstverket en tredimensionell känsla. Storlekarna skiftar från 40x40 till riktigt stora på 120x150 cm.

 

Eget galleri -

Just nu hänger hennes konstverk på Lejondals slott, och i maj är hon med på Stockholm Charity Art Expo på Sergel Hub i Stockholm. Snart öppnar hon också ett eget galleri.